Марал Радиосу

Дарбыз жөнүндө сиз билбеген фактылар

Дарбыз суусунду гана кандырбастан, ден-соолукка да пайдалуу.

Курамы

Дарбыз курамына A, C, E, B витаминдерин, магний, калий, кальций, фосфор, темир жана натрийди камтыйт.

Дарбыз антиоксидант болуп саналгандыктан, ликопинге, ниацинге, тиаминге бай. 100 г дарбыз 38 калорияга ээ.

Пайдасы 

Качан жана кантип керектөө керек?

Дарбызды көп жегенде, заара баштыгында ыңгайсыздык пайда болот. Тамактангандан кийин дароо дарбыз жеген туура эмес, ал ичеги-карындын бузулушуна алып келет.

Дарбыздын данектери жана кабыгы микробдордун көбөйүшү үчүн жакшы шарт. Ошондуктан аны кесилген абалда узак убакытка сактоо, кесилген дарбыз сатып алуу сунушталбайт.

Жасалма шарттарда, тездетилген ыкма менен өстүрүлгөн дарбыздарды тандап алуу оңой эмес. Себеби, бул учурда продукт азот жер семирткичтери менен каныккан болот. Денеге киргенде алар нитриттерге айланат да, жүрөк-кан тамыр ооруларына себеп болуп, дем алуу жана заара жолдорунда көйгөйлөрдү жаратышы ыктымал.

Кимдерге жегенге болбойт?

Дарбыз тандоону үйрөнүңүз